Een heerlijk recept voor koffie oliebollen
Nog eventjes en dan mogen we het
nieuwe jaar inluiden met champagne en oliebollen! Voor een lekkere variant op
de ‘standaard’ oliebollen hebben wij een heerlijk recept: koffie oliebollen!
Ingrediënten voor 20- 25 koffie oliebollen:
- 500 milliliter melk
- 50 milliliter Deventer Leut Buitenkans
- 7 gram gist
- 500 gram bloem
- 1 ei
- 3 eetlepels Suiker
- Snufje zout
- 200 gram krenten en/of rozijnen
- poedersuiker
Bereiding voor 20-25 koffie oliebollen:
- Was de krenten en/of rozijnen.
- Warm de melk op tot het een lauwe temperatuur heeft.
- Roer de gist glad met suiker.
- Doe de bloem in een kom en meng dit met de gist, de eieren, de melk en de
koffie. Zorg ervoor dat alle klontjes eruit zijn. En voeg vervolgens het zout
en de krenten/rozijnen toe.
- Laat het beslag 30 tot 45 minuten afgedekt rijzen op een warme plek.
- Verhit de olie in de pan tot 180 graden.
- Vorm met behulp van een ijsschep bollen van het beslag en laat deze voorzichtig
in de olie glijden.
- Bak de koffie oliebollen vervolgens tot ze goudbruin zijn. Dit duurt ongeveer
6 minuten. Vergeet niet om de bollen halverwege om te keren.
- Bestrooi ze voor het opdienen met poedersuiker.